Zo veel mogelijk mensen helpen groenten en fruit te eten
De VIGEF, de Vereniging van de Nederlandse Groenten- en Fruitverwerkende Industrie, heeft als
missie het de consument zo gemakkelijk en lekker mogelijk te maken om groenten en fruit op het bord
te serveren.
Nederlanders eten namelijk te weinig groenten en fruit. Gemiddeld komen we slechts aan 131 gram per dag, ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram (!).
Onze producten spelen een belangrijke rol in een gezond voedingspatroon: vers verwerkte groenten in
pot, blik of uit de diepvries zijn seizoensproducten die op een gemakkelijke, gezonde en gevarieerde
manier kunnen helpen om aan de 250 gram groenten per dag te komen. Volgens het voedingscentrum
bevatten groente uit blik of pot en diepvriesgroente immers evenveel voedingsstoffen als onbewerkte
groente.
Het zijn producten die binnen enkele uren, vaak lokaal, geoogst en verwerkt worden, waardoor de
voedingswaarden optimaal behouden blijven. Er worden – in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht –
geen conserveringsmiddelen toegevoegd en het overgrote deel van onze groenten bevat geen
toegevoegd suiker.